netplan with two physical interfaces and two vlans assign wrong vlan for traffic to internet


I have the following configuration:

network:
    version: 2
    renderer: networkd
    ethernets:
            enp2s0:
                    dhcp4: yes
                    dhcp4-overrides:
                            hostname: f42252vm
                    gateway4: 192.168.110.1
                    routes:
                            - to: 192.168.110.0/24
                              via: 192.168.110.1
                              metric: 100
                            - to: 192.168.109.0/24
                              via: 192.168.110.1
                              metric: 100
                            - to: 192.168.111.0/24
                              via: 192.168.110.1
                              metric: 100
                    routing-policy:
                            - from: 192.168.110.8/24
                    dhcp6: yes
                    dhcp6-overrides:
                            hostname: f42252vm
                    wakeonlan: true
            enp3s0:
                    dhcp4: yes
                    dhcp4-overrides:
                            hostname: f42252v8
                            use-routes: false
                    gateway4: 192.168.108.1
                    routes:
                            - to: 0.0.0.0/0
                              via: 192.168.108.1
                              metric: 200
                            - to: 192.168.108.0/24
                              via: 192.168.108.1
                              metric: 200
                    routing-policy:
                            - from: 192.168.108.0/24
                    dhcp6: yes
                    dhcp6-overrides:
                            hostname: f42252v8
                            use-routes: false
    bridges: {}
    vlans:
            enp2s0.110:
                    id: 110
                    link: enp2s0
            enp3s0.108:
                    id: 108
                    link: enp3s0

Problem: When sending something from “192.168.110.8/24” to the internet it is marked with vlan 108 – which is wrong.
But when adding the route “0.0.0.0/0” to interface enp2s0 I get some error on the whole network and vlan 110 ist blocked completely.

How can I add a route to the internet (or some type of default route) for enp2s0 which will then use vlan 110 – hopefully?

Thanks

Regards
Karl-Heinz