The installation of Ubuntu will be restarted each time a manual network connection is configured

I do not install Ubuntu often. However, I have this problem twice now.

The first time I ignored it, continued the installation with DHCP enabled, and manually configured the network adapter after installation.

Now I am in a completely different network, a completely different hardware, etc. and try again to perform a basic installation of Ubuntu Server 18.04.

I come to the early stages, the installation finds a DHCP adress for the network adapter and gives me the possibility to reconfigure it at this time. I edit the settings and specify the network information I want to use for IPv4 after selecting "Manual" for the IPv4 method:
Enter image description here

If I choose the settings "save", the installation will be restarted immediately on the first screen and the settings will be deleted.

This is the second time that I've installed Ubuntu 18.04 with exactly the same problem on completely different networks and hardware. I am 0 for 2 and can not even find a clue on the internet about this problem.

Why is this happening?

EDIT: I found this post without any response: https://askubuntu.com/questions/1124742/ubuntu-18-04-2-lts-server-network-configuration-problem-during-setup?newreg=444bcbeb65ab498b92298f80ad9427dc

magento2 – Magento CE 2.3.1 – uptimerobot.com causes 404 errors in configured URLs

I've configured Homepage, Contact, and so on to be monitored by uptimerobot.com.
But by chance it causes 404 errors. After emptying the cache, the problem is resolved (but will be displayed again later).
Note that 404 only applies to pages configured to be tracked by uptimerobot.com

For your information, I use

  • Magento CE 2.3.1
  • Redis
  • FPC (file system)

I think it has something to do with the request headers sent uptimerobot to access these pages.
Does anyone have such problems with crawlers / bots?

Proxy – Can the Squid server be configured to change the port of the web request?

I want to create a trial version of my website that runs on the same server but is served by a different port. I want to be able to access it by activating a browser proxy. I hope I can configure it so that the client can access the server over the same domain and the 443 port, but switch the proxy to the test port. In the background, the port and domain are the same for the browser

Can I create such a proxy with Squid? I see similar things that can be setup in Squid.conf, but not particularly. This would be on a Debian Linux server.

Is there a global variable for PostgreSQL replication that has been configured

Is there a unique identifier or global variable indicating that replication is configured in the current PostgreSQL server? Other than this query

select pg_is_in_recovery ();

The above query will determine if the server is recovering or not.
If not, we consider it a slave and can judge that it is part of the replication

If it is & # 39; f & # 39; how can we determine that the corresponding PostgreSQL server is part of replication?

Bcz itself is a server that is not part of the replication, because of the above query also & # 39; f & # 39; back.

You can say, why can not I run a query

select * from pg_stat_replication;

This will display the list of connected slaves. then we can state that it is a master or not.

I am faced with a scenario such as "If Master has only one slave, after some time, when the slave has failed, how can we then determine that the replication is configured on this server or not?"

google chrome – The old Linksys router is configured for SSL only, but the certificate is not valid

I have an old Linksys E3000 router that is configured to allow only HTTPS connections to its administration. The certificate does not work on Chrome, Edge, or Firefox.

I can display the certificate from Chrome, but it says, "This certificate has an invalid digital signature." If you use "Advanced" and "Continue (Insecure)", the same page is displayed.

I also tried Firefox and it has the same effect. I can go so far as to swear twice that I really want that, but it still does not work. Edge does not even offer the opportunity to work around the bug. I just can not tell them that they should just get around the bugs.

I can probably do a hard reset if necessary, as I assume that HTTP is allowed by default, but I'll lose all settings if I do. The only other thing I want to consider is using a virtual machine with an ancient browser that does not try to enforce the new TLS best practices.

Of course, for another reason that I did not expect, the certificate is simply totally broken, and it will never work. The certificate seems to have been generated today, possibly self-signed on the router itself. This is the certificate:

—– BEGIN CERTIFICATE —–
MIIB2jCCAYSgAwIBAgIEXbnj2zANBgkqhkiG9w0BAQQFADB0MQswCQYDVQQGEwJV
UzEQMA4GA1UEAxMHTGlua3N5czERMA8GA1UECxMIRGl2aXNpb24xGjAYBgNVBAoT
EUNpc2NvLUxpbmtzeXMsTENDMQ8wDQYDVQQHEwZJcnZpbmUxEzARBgNVBAgTCkNh
bGlmb3JuaWEwHhcNMTkwNDEyMDE0MTI5WhcNMjAwNDExMDE0MTI5WjB0MQswCQYD
VQQGEwJVUzEQMA4GA1UEAxMHTGlua3N5czERMA8GA1UECxMIRGl2aXNpb24xGjAY
BgNVBAoTEUNpc2NvLUxpbmtzeXMsTENDMQ8wDQYDVQQHEwZJcnZpbmUxEzARBgNV
BAgTCkNhbGlmb3JuaWEwXDANBgkqhkiG9w0BAQEFAANLADBIAkEAv0lc0OVEliK0
OjLkZgOOAJ + tfF511zPUbFIK1EP6KWTGnWfliYo + tJ0QbbieA5vffNrgqjTSOqL /
odLmkrkKdwIDAQABMA0GCSqGSIb3DQEBBAUAA0EAc1tW2s3ajGmHnJ / 6RID0udJH
pQ2dFuW2z9kDGx0fbd8sttTsnLI9Z2DqCxnqdJjuud3V4kgTBDE6hjKSS08nww ==
—– END CERTIFICATE —–

Is there a way to access the router's interface without losing everything?

Apple Watch – Applewatch: Can only be configured to send calls?

I want to configure an Applewatch to only send calls. The clock would be for my elderly mother, so the ability to ask for help (especially if the watch detects a case) is invaluable. Of course, I do not want my incoming calls going to the Applewatch and disturbing the carrier as it would be tied to my TMO mobile service.

Can the cellular Applewatch be configured to send calls only?

Search API Solr configured, Indexed content, No search results

I am running a Drupal 8.6.13 site with Search API 8.x-1.12 and Search API Solr Search 8.x-2.7. Everything seems to be properly installed and configured – my Solr admin panel shows a configured core and everything looks fine on my Drupal admin interface. I set the index for processing the text fields of my content and the custom blocks with the full-text type. I have 198 indexed articles:

{"answer": {"numFound": 198, "start": 0, "maxScore": 1.0, "docs":[] }}

The problem is that finding a word that definitely appears in my content will not produce any results. I'm using the configuration files from the Search API Solr search engine.

Solr Search Devel shows the request sent to the server and an HTTP response of "200 OK" received. The logged answer was:

{"answer": {"numFound": 0, "start": 0, "maxScore": 0.0, "docs":[] }}

What else could I miss?

mysql – ERROR 1794 (HY000): The slave is not configured or could not be properly initialized

This is my my.cnf file

[mysqld]

server_id = 1
log_bin = /var/log/mysql/mysql-bin.log
log_bin_index = /var/log/mysql/mysql-bin.log.index
relay_log = / var / log / mysql / mysql-relay-bin
relay_log_index = /var/log/mysql/mysql-relay-bin.index
expire_logs_days = 10
max_binlog_size = 100M
log_slave_updates = 1
Auto-increment increment = 2
Auto increment offset = 1
Binding address = 0.0.0.0

I clearly mentioned the server-d in my.cnf, but I get this error when I stop the slave.

Stop slave;
ERROR 1794 (HY000): Slave is not configured or could not be initialized properly. You must set at least –server-id to enable either a master or a slave. Additional error messages can be found in the MySQL error log.

Anyone can help me as soon as possible.

Java – How are settings structured if they can be configured in different ways?

Adopt the following about this question:

  • I have full control over this project
  • I am writing a media player

Of course, a user with a media player can adjust the volume, so I could have a class that looks like this:

public class audio {

private int level;
// Constructor and other attributes are missing

public int getCurrentVolume ()
public cancellation (int amount)
public void turnDown (int amount)
}

With my media player you can also take screenshots of the current video. So I could have a class that looks like this:

public class video {

private string screenshotsDirectory;
// Constructor and other attributes are missing

public String getCurrentScreenshotDirectory ()
public updateScreenshotDirectory (String newScrenshotPath)
}

Problem:

At some point write and read the data from a file. The problem is that you need to create a stream for each type.

FileWriter volumeWriter = new FileWriter ("settings.txt");
volumeWriter.writer (audioObj.getCurrentVolume ());

FileWriter videoWriter = new VideoWriter ("settings.txt")
videoWriter.writer (videoObj.getCurrentScreenshotDirectory ());

It would be nice to insist File Writer object is an abstract type, which means that I could create an abstract class or interface the settingsbut as far as I can see, the settings have no common behavior. For sure, The settings may change, but in different waysFor example, the path to the screenshot is on string while volume is on int,

Question:

What is the clean way to structure classes that have the same type (configuration / user settings) but can change and behave in different ways?

I can increase the volume and change the screenshot path, but I can not Expand the screen path or update the volume with a string (representing the path).